09:40
28 juni 2022

Kamer: Arbeidsmigrant blijft welkom, wel verzet tegen komst Marokkanen en Tunesiërs

Kamer: Arbeidsmigrant blijft welkom, wel verzet tegen komst Marokkanen en Tunesiërs

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat arbeidsmigranten welkom moeten blijven in Nederland, mits hun woon- en werkomstandigheden verbeteren. Het Europese plan om ook nieuwe groepen migranten uit Marokko, Tunesië en Egypte hier te laten werken, stuit echter op grote weerstand.

VVD en ChristenUnie willen dat minister Karien van Gennip van Sociale Zaken in Brussel meldt dat Nederland niet zal meewerken aan het voorstel van de Europese Commissie. De Commissie pleit voor meer legale migratie vanuit landen buiten de EU, om de krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

De twee regeringspartijen spreken echter van een ‘slecht en ondoordacht’ plan. De vraag is bijvoorbeeld waar deze mensen moeten wonen. ,,We moeten niet op korte termijn iets proberen te fiksen wat op langere termijn voor veel grotere problemen zorgt”, aldus VVD-Kamerlid Zohair El Yassini in een debat over arbeidsmigratie.

Lees verder via ad.nl

Meer leren van oa Jeroen Kemna over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.