03:53
16 september 2021

Jongeren bezorgd over klimaat en toekomst

Jongeren bezorgd over klimaat en toekomst

Klimaatverandering is een ongekend groot probleem en wordt veroorzaakt door de mens. Dat staat in het IPCC-klimaatrapport dat begin augustus verscheen. Ook jongeren zien de berichtgeving over klimaatverandering. Ze maken zich grote zorgen om klimaatverandering en wat dit betekent voor hun toekomst.

De overstromingen in Noord-Europa en bosbranden in Zuid-Europa beheersten het nieuws de afgelopen weken. Begin augustus verscheen een nieuw rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Hierin staat dat het klimaat door menselijk toedoen ongekend snel verandert. Wat doet dit nieuws met jongeren? Hoe zien zij hun toekomst?

Jongeren hebben grote zorgen over de toekomst van onze planeet. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat bijna 70 procent van de jongeren onder de 18 jaar klimaatverandering als een zorgelijke ontwikkeling ziet. Ze maken zich meer zorgen dan hun ouders en grootouders. Kort voor het verschijnen van het rapport eisten jongeren, verenigd in de Jonge Klimaatbeweging, in een brief aan de Tweede Kamer meer actie van de politiek om de doelen tegen klimaatverandering te halen.

Lees verder via nji.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + zestien =