02:38
16 augustus 2022

Jeugdzorg en politie raken steeds meer in de knel door torenhoge werkdruk

Jeugdzorg en politie raken steeds meer in de knel door torenhoge werkdruk

Politie, jeugdzorg, jeugdinrichtingen en migratieorganisaties hebben steeds meer moeite om hun taken uit te voeren. Dat komt doordat de werkdruk op de justitiële organisaties onverminderd groot blijft, concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid in een donderdag verschenen jaarbericht. De organisaties kampen met een gebrek aan middelen, een personeelstekort en gebrekkige aansturing en samenwerking.

Het personeelsgebrek leidt tevens tot een veiligheidsrisico voor medewerkers en jongeren in de Justitiële Jeugdinrichtingen (JJI’s), schrijft de inspectie. Hoewel extra geld beschikbaar is gesteld om aan extra personeel te komen, lukt dat lang niet altijd door de krappe arbeidsmarkt.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie. Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.