06:33
07 december 2022

IGJ: te veel klinieken ‘structureel achter’

IGJ: te veel klinieken ‘structureel achter’

Nog steeds zijn er te veel particuliere klinieken die niet aan de normen en richtlijnen voldoen, constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in ‘Het Resultaat Telt Particuliere Klinieken 2016’. “Te veel klinieken blijven structureel achter”, aldus inspecteur-generaal Ronnie van Diemen.

“Concludeerden we eerder al dat de verbeterslag die we verwachtten uitbleef, ook nu blijkt uit de resultaten van de indicatoren en de inspectiebezoeken dat er nog veel niet goed gaat”, stelt Ronnie van Diemen in het voorwoord van het rapport. De resultaten van de afgelopen jaren, zowel de scores op de indicatoren als de resultaten van inspectiebezoeken, tonen volgens de IGJ aan dat “fundamentele voorwaarden voor goede zorg ontbreken”.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over toezicht? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2018 – Toezicht met gezag, gezag met toezicht’ die start op 16 mei bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Korting voor leden van Vide.

Meer leren over de Wkkgz en andere actuele wet- en regelgeving in de zorg? Kom 30 mei naar de ‘Update Wet- en Regelgeving in de Zorg’  georganiseerd door het Leids Congres Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.