12:18
27 november 2022

IGJ: meeste nieuwe aanbieders jeugdzorg voldoen niet aan eisen

IGJ: meeste nieuwe aanbieders jeugdzorg voldoen niet aan eisen

Tachtig procent van de nieuwe jeugdhulpaanbieders die de IGJ de afgelopen vier jaar onderzocht, voldeed niet aan de basiseisen van de Jeugdwet. “Relatief vaak” schortte het aan twee van de vijf belangrijkste eisen: het werken volgens professionele standaarden en de veiligheid.

Verwaarlozing
Dat staat in het jaarbeeld 2019 van de IGJ. Zes weken na het inspectiebezoek had nog steeds een derde van de nieuwe jeugdhulpaanbieders hun zaken onvoldoende op orde, aldus de IGJ. Ze krijgt veel signalen van vermoedelijke zorgfraude en verwaarlozing van de zorg door nieuwe, vaak kleine, aanbieders. De inspectie bezocht 73 nieuwe jeugdhulpaanbieders.

Lees verder via skipr.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.