04:11
05 december 2023

IGJ haalt gepland onaangekondigd bezoek aan Humanitas naar voren

IGJ haalt gepland onaangekondigd bezoek aan Humanitas naar voren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat Humanitas eerder onaangekondigd bezoeken dan de inspectie reeds van plan was te doen. De inspectie heeft dit besloten in het licht van de recente signalen over verpleeghuis De Leeuwenhoek.

Dit schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. De Kamer had om de brief verzocht naar aanleiding van de recente berichtgeving in Trouw over De Leeuwenhoek.

De inspectie heeft al langere tijd “bijzondere aandacht” voor Humanitas, aldus de minister. Op 29 april 2016 gaf de inspectie een aanwijzing aan stichting Humanitas inclusief alle bijbehorende locaties. Humanitas kreeg negen maanden om de tekortkomingen op onder meer de thema’s sturen op kwaliteit en veiligheid en medicatieveiligheid weg te nemen. Op 22 maart 2017 heeft de IGJ geoordeeld dat Humanitas aan de aanwijzing voldeed en daarmee het aanwijzingstraject ook beëindigd.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over de transitie van traditioneel toezicht naar modern toezicht? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie die start op 16 mei bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *