02:54
30 juni 2022

IGJ-adviseur Anne Margriet Pot benoemd tot hoogleraar ‘Toezicht op persoonsgerichte en geïntegreerde langdurige zorg’

IGJ-adviseur Anne Margriet Pot benoemd tot hoogleraar ‘Toezicht op persoonsgerichte en geïntegreerde langdurige zorg’

Anne Margriet Pot, strategisch adviseur langdurige zorg bij IGJ, is benoemd tot hoogleraar bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). Roland Bal, hoogleraar ‘Beleid en Bestuur van de Gezondheidszorg’ over deze nieuwe leerstoel: “Met de komst van Professor Pot geeft ESHPM een nieuwe impuls aan het onderzoek naar het toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Haar focus op persoonsgerichte zorg vormt daarbij een welkome aanvulling die nauw aansluit bij de transitie die de zorg op dit moment doormaakt.”

De IGJ streeft ernaar het toezicht op de langdurige zorg beter te laten aansluiten bij de toenemende netwerkstructuur van de gezondheidszorg. Daarnaast wil de IGJ in het toezicht meer recht doen aan de ervaringen en kennis van alle betrokkenen, zeker die van patiënten en cliënten zelf. Bovendien is een stevige verankering tussen wetenschap en toezichtpraktijk voor de IGJ essentieel om voortdurend te kunnen verbeteren.

Lees verder via medicalfacts.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.