02:13
31 januari 2023

Hoe om te gaan met hangjongeren? Workshop moet veiligheidsgevoel in Dauwendaele vergroten

Hoe om te gaan met hangjongeren? Workshop moet veiligheidsgevoel in Dauwendaele vergroten

Hangjongeren die overlast veroorzaken is een terugkomend probleem in het winkelcentrum van Dauwendaele in Middelburg. Buurtbewoners en ondernemers voelen zich met enige regelmaat bedreigd doordat sommige jongeren schelden en intimideren. Maar, daar is wat aan te doen, zegt trainer Wim Braamse. “Door een band met ze op te bouwen wordt het makkelijker om ze terecht te wijzen, mocht dit nodig zijn.”

Braamse geeft vanavond de workshop Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet. De workshop was een initiatief van de gemeente Middelburg, bedoeld voor ondernemers en buurtbewoners van winkelcentrum Dauwendaele. Acht buurtgenoten waren bij de training aanwezig.

Lees verder via omroepzeeland.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *