08:26
30 september 2023

Inbraak, gevechten en bedreigingen bij kinderboerderij Dierenhof in Wijkpark Oude Westen

Inbraak, gevechten en bedreigingen bij kinderboerderij Dierenhof in Wijkpark Oude Westen

Kinderboerderij Dierenhof kampt dagelijks met bedreiging, vandalisme of poging van mishandeling van de dieren. Zo is er in de nacht van maandag 3 oktober bij de kinderboerderij ingebroken. Daarbij is gereedschap gestolen en ook het koffiezetapparaat. Een grote tegenslag voor de kinderboerderij die sowieso al in geldnood zit. Volgens de boerderij ligt de oorzaak bij het structurele gebrek aan toezicht in het Wijkpark Oude Westen. Het park wordt volgens omwonenden en vrijwilligers de afgelopen maanden meer dan ooit bevolkt door verslaafden en daklozen.

“Er zijn nauwelijks kinderen meer. Die mogen van hun ouders niet naar het park komen”, vertelt Hinko. Hij is al acht jaar vrijwilliger bij het Dierenhof en is zichtbaar aangeslagen door de recente inbraak. “Dit is wel hét grote dieptepunt.” Een dieptepunt van alle narigheid die de vrijwilligers meemaken; van geiten die worden bekogeld met stenen, bezoekers die dieren proberen te stelen, ‘voetballen’ met kippen, tot een vechtpartij waarbij iemand met een mes het gebouw van de kinderboerderij inrent.

Lees verder via openrotterdam.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *