02:56
06 december 2022

Hoe maak je ruimte voor conflict in de buurt? Ervaringen van participatiepioniers

Er zijn veel succesverhalen over projecten rond burgerparticipatie. Maar hoe wordt er omgegaan met ruzie en uiteenlopende belangen?Ooit schreef ik een column over het thema conflict in een boek over burgerparticipatieprojecten van Lokale Lente. Het was me namelijk opgevallen dat er op podia veel gejuicht wordt, maar dat er achter de schermen ook veel ruzie is. Ik fietste langs bij diverse Amsterdamse pioniers. In Oost natuurlijk naar De Meevaart(externe link). Daar sprak ik met initiatiefnemer Firoez Azarhoosh. Firoez heeft die prachtige manier van uitdrukken die ik van veel Iraanse Nederlanders ken. Hij zei onder meer dat je bij conflicten erbij moet staan en niet ertussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.