06:12
20 oktober 2021

Hoe criminelen vrachtwagens gebruiken voor hun drugshandel

Hoe criminelen vrachtwagens gebruiken voor hun drugshandel

Vrachtwagenchauffeurs die bewust of onbewust meewerken aan het vervoeren van illegale zaken, zoals drugs: volgens brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) is “deze ondermijnende criminaliteit een probleem voor de sector”. Deze week was de aftrap van een samenwerking tussen de politie en de transportsector, om te voorkomen dat criminelen verder vat krijgen op de branche. Hoe gebruiken criminelen transportbedrijven om illegale zaken te vervoeren?

Afgelopen week kregen kregen negentien transportbedrijven in Noord-Brabant en Zeeland bezoek van de politie, FIOD of de douane. Bij twaalf bedrijven bleek er iets aan de hand: er klopte iets niet in de boeken of er werden overtredingen vastgesteld. Op één terrein werd een gestolen vrachtwagen gevonden. Ook werd er 1,2 miljoen euro aan openstaande rekeningen geïnd door de Belastingdienst.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning waaronder de aanpak in de Haagse Weimarstraat? Volg 13 november de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met o.a. Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + tien =