02:14
02 oktober 2023

Heerenveen stelt beslissing locatie nieuw asielzoekerscentrum uit

Heerenveen stelt beslissing locatie nieuw asielzoekerscentrum uit

De gemeente Heerenveen stelt de beslissing over de locatie van een asielzoekerscentrum uit. Het college van burgemeester en wethouders zegt meer tijd nodig te hebben om een voorstel voor de locatie in te dienen bij de gemeenteraad. Aanvankelijk zou de raad op 19 oktober beslissen, maar dat is nu van de baan.

De gemeente zegt meer tijd nodig te hebben, omdat op een informatieavond vorige week over een mogelijke locatie in Heerenveen-west veel reacties zijn ingebracht. Het college zegt de tijd te willen nemen om daar zorgvuldig naar te kijken en ook te willen overleggen met buurgemeente de Fryske Marren. De voorgestelde locatie ligt op de grens van beide gemeenten en ook het college en de raad van de Fryske Marren moeten instemmen.

De Leeuwarder Courant schrijft dat de informatieavond in ijsstadion Thialf gepaard ging met protesten van inwoners uit beide gemeenten.

Lees verder via gooieneemlander.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *