02:18
02 oktober 2023

Amsterdam weer opgeschrikt door meerdere explosies, verdachte opgepakt

Amsterdam weer opgeschrikt door meerdere explosies, verdachte opgepakt

Amsterdam is vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag opgeschrikt door meerdere explosies. Er zijn geen gewonden gevallen, maar er is wel schade aan meerdere woningen. Een twintigjarige verdachte is opgepakt.

In een straat in Bijlmer-Oost vond rond 4.30 uur een explosie plaats. Niemand raakte gewond. De politie hield in de omgeving een twintigjarige Amsterdammer aan. De politie onderzoekt of hij iets te maken heeft met de ontploffing en vraagt getuigen zich te melden.

In Amsterdam waren vrijdagavond nog drie andere explosies. Binnen enkele uren veroorzaakten explosies schade aan woningen en een appartementencomplex in stadsdeel Noord, op Zeeburgereiland en op IJburg.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *