03:53
22 september 2023

Expired: Harde cijfers: de islamisering van Amsterdam stokt

Expired: Harde cijfers: de islamisering van Amsterdam stokt

Grote paniek onder de reaguurders: “Het verloopt allemaal volgens islamitisch plan”, “Het is precies zoals Geert Wilders heeft voorspelt” (sic!); “een sluipende islamisering van de samenleving”, “Kwestie van tijd totdat we een halve maan op de Nederlandse vlag moeten zetten”, “tijd voor de invoering van de Sharia in Amsterdam en Den Haag, “, “Mladic had gelijk, “Islam is kanker en kanker moet je bestralen, wegsnijden of chemo toepassen”.

Wat zijn de feiten?

Aanleiding voor het bericht op GeenStijl en andere blogs is het verschijnen van de Religieuze Kaart van Nederland, een publicatie van het CBS. Hieruit blijkt dat 11,3 procent van de Amsterdammers moslim is. Moslims vormen daarmee een net iets grotere groep dan katholieken (11,1%). Ook in Den Haag vormen moslims (14,1%) volgens het CBS een iets grotere groep dan katholieken (14%).
Uit de cijfers van het CBS blijkt ook dat het merendeel van de inwoners van De Haag (50,8%) en Amsterdam (63,1%) niet is aangesloten bij een religieuze of levensbeschouwelijke groepering.

Op het weblog Sargasso wordt door Edge of Europe een terechte kanttekening bij de cijfers van het CBS gemaakt:  het CBS presenteert de cijfers van vier onderstromingen van het christendom (katholieken, hervormden, gereformeerden, volgelingen van de PKN) naast die van de hoofdstromingen islam, jodendom, hindoeïsme en boeddhisme. Het CBS had beter de cijfers van de vijf belangrijkste religieuze hoofdstromingen in ons land kunnen presenteren: christendom, islam, jodendom, hindoeïsme en boeddhisme.

Lees verder via republiekallochtonie.nl – Harde cijfers: de islamisering van Amsterdam stokt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *