05:13
23 juli 2021

Handgranaten in Delft: 12 en 8 jaar cel geëist

Handgranaten in Delft: 12 en 8 jaar cel geëist

Met zware klappen ontploften op 17 mei 2018 twee handgranaten in de binnenstad van Delft. Ze waren neergelegd voor de deuren van coffeeshops in de Breestraat en de Peperstraat. De explosies veroorzaken veel schade en vooral: enorme angst bij omwonenden. Twee verdachten hoorden vandaag 12 en 8 jaar cel tegen zich eisen voor de aanslagen, en onder meer het bezit van granaten en vuurwapens.

Op camerabeelden – die zijn uitgezonden bij Opsporing Verzocht en Team West – is te zien dat de daders twee mannen op een scooter zijn. Ze stoppen op de hoek van de Peperstraat, precies onder een bewakingscamera. De bijrijder pakt de handgranaat uit een tas en stopt die in zijn zak. Dan loopt hij de straat in, terwijl de bestuurder blijft wachten. Kort daarna is een flits te zien, de handgranaat is ontploft.

Lees verder via om.nl

Meer leren? Kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ met o.a. prof. dr. Hans Boutellier, prof. dr. Bob Hoogenboom en burgemeester Lieke Sievers. Start 31 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − negen =