11:07
05 december 2022

’Haarlemse veelpleger is eenmansplaag voor de samenleving’, recidivist (51) bracht al vele jaren in de gevangenis door

’Haarlemse veelpleger is eenmansplaag voor de samenleving’, recidivist (51) bracht al vele jaren in de gevangenis door

Meer dan dertig jaar van zijn leven heeft de geboren Haarlemmer (51) naar eigen zeggen in de gevangenis doorgebracht. Vanwege een reeks diefstallen waar hij van wordt beschuldigd, dreigt de man opnieuw opgesloten te worden in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD).

Al vier keer eerder werd de veelpleger de ISD-maatregel opgelegd. Als het aan de officier van justitie ligt, komt daar een vijfde keer bij. ,,Ik was de eerste die 22 jaar geleden ISD kreeg opgelegd’’, vertelde Johannes G. dinsdag toen hij terechtstond voor de Haarlemse rechtbank.

Volgens het openbaar ministerie zat hij in mei en juni dit jaar onder meer achter vier winkeldiefstallen bij de Albert Heijn aan het Marsmanplein, een vestiging van Trekpleister en de Kruidvat aan de Generaal Cronjéstraat. Meerdere keren herkenden politieagenten hem op camerabeelden. G. zou bij twee diefstallen ook een schroevendraaier hebben getoond, aldus de aanklager. Hij doet in zijn ogen dus meer dan overlast veroorzaken.

Lees verder via noordhollandsdagblad.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.