10:25
03 december 2022

Grapperhaus over kritiek privacywaakhond op uitbreiden NCTV: ‘Is al verwerkt in nieuwe wet’

Grapperhaus over kritiek privacywaakhond op uitbreiden NCTV: ‘Is al verwerkt in nieuwe wet’

De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacytoezichthouder van de overheid, uitte vanmorgen scherp kritisch te zijn op het plan van het kabinet om de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) meer bevoegdheden te geven. Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus zegt dit te willen verwerken in het wetsvoorstel.

De snoeiharde kritiek van privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op een wetswijziging die de terrorismebestrijder NCTV meer bevoegdheden zou geven, is volgens justitieminister Ferd Grapperhaus verwerkt in het nieuwe wetsvoorstel.

De AP publiceerde vrijdag een advies waarin de toezichthouder zijn zorgen uit over het voorstel. Dat gaat volgende week naar de Tweede Kamer en volgens Grapperhaus wordt dan duidelijk ‘dat we de kritische punten in vergaande mate, zo niet helemaal, verwerkt hebben’. Grapperhaus benadrukt dat het advies over een conceptversie gaat. De nieuwe versie kent meer waarborgen.

Lees verder via bd.nl

Meer leren over lokale veiligheid? Kom naar de HCB Seminarreeks  Veiligheid, recht en bestuur op 19 mei 2022 en leer meer over veiligheid voor burgers is wijken en online.

Of meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 1 april en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.