10:33
14 juni 2021

Goed politiewerk bij aanpak lastige jeugdgroepen is betrokkenheid tonen

Goed politiewerk bij aanpak lastige jeugdgroepen is betrokkenheid tonen

De politie speelt een belangrijke rol bij de aanpak van lastige jeugdgroepen. Soms kiest ze voor een harde lijn waarbij ze de groepsleden dicht op de huid zit. Andere keren kiest ze voor een zachtere werkwijze door met hen in gesprek te gaan. Wanneer doet de politie het goed?

Bij het beoordelen van politiewerk wordt vaak gekeken naar effectiviteit, bijvoorbeeld afgemeten aan de ontwikkeling van criminaliteitscijfers. In het geval van de aanpak van een jeugdgroep kan dit betekenen, enigszins kort door de bocht, dat de politie haar werk goed doet wanneer het aantal inbraken daalt, los van de aanpak die zij hanteert om dat voor elkaar te krijgen.

De politie moet in haar werk echter rekening houden met meerdere waarden. Het is voor haar bijvoorbeeld van belang dat burgers haar optreden accepteren. Alleen rekening houden met effectiviteit biedt daarvoor geen garantie.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Meer leren over de juridische mogelijkheden van het openbare orderecht van Jan van der Grinten en Anita van den Berg van Kennendy van der Laan tijdens de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen‘. Start 7 november.

Of kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ met o.a. prof. dr. Hans Boutellier, prof. dr. Bob Hoogenboom en burgemeester Lieke Sievers. Start 31 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =