10:51
12 juli 2024

Gemeenten willen geld voor juridische strijd tegen criminaliteit

Grote en middelgrote steden willen dat het rijk 150 miljoen euro vrijmaakt zodat gemeenten juristen in kunnen huren om de georganiseerde criminaliteit effectiever te bestrijden. De G32, een verbond van 38 steden, ziet een cruciale rol weggelegd voor de gemeenten in de aanpak van criminaliteit. De gevraagde investering staat los van het geld dat de politie krijgt voor de criminaliteitsbestrijding.

De steden hebben zelf rechtstreeks te maken met de ondermijnende effecten van de georganiseerde misdaad op de samenleving, zegt de voorzitter van de G32 en tevens burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone. Hij doelt daarmee op de risico’s van illegale wietplantages in woonhuizen en industriegebieden, fraude met vastgoed, het witwassen van zwart geld via belwinkels of cafés en intimidatie door motorclubs.

Lees verder via NOS

Hoe pak je als Burgemeester ondermijning aan, wat is de wetgeving voor de aanpak van bijvoorbeeld hennepkwekers en drugspanden, u leert tijdens de Seminarreeks De Juridische Gemeente – De belangrijkste wetswijzigingen in theorie en praktijk en de HCB Colleges  Veiligheid, recht en bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *