11:58
07 december 2023

Gemeente Molenlanden werkt samen met lokale marktpartijen om tot gewenste huisvesting voor arbeidsmigranten te komen

Gemeente Molenlanden werkt samen met lokale marktpartijen om tot gewenste huisvesting voor arbeidsmigranten te komen

Door toenemende woningnood, groei van het aantal arbeidsmigranten en door ontwikkelingen op Camping De Put, realiseerde gemeente Molenlanden zich dat stevigere kaders nodig zijn om tot meer gewenste huisvesting voor arbeidsmigranten te komen. En dat zij baat heeft bij een samenwerking met marktpartijen om tot goede kaders te komen en de lokale problemen rond arbeidsmigratie te tackelen. Dit leidde tot zowel een beleidskader als een convenant tussen overheid en markt. Platform31 ging in gesprek met betrokkenen bij de totstandkoming van deze afspraken, Lida Bode en Lia de Kievit van gemeente Molenlanden en Willem Weggeman van huisvester Homeflex.

Opgekochte woningen en Camping De Put
Zoals in meer gemeenten worden in Molenlanden al jaren woningen in wijken opgekocht door huisvesters en investeerders om deze lucratief te verhuren aan arbeidsmigranten. Dit gebeurt veel vaker dan in omringende gemeenten, omdat de huizenprijzen daar hoger liggen. Het enorme tekort aan woonplekken voor arbeidsmigranten en een gebrek aan handhaving maakte Molenlanden tot een regionale ‘trekpleister’. Met de toenemende woningnood werd de situatie pijnlijk duidelijk: eigen inwoners van de gemeente visten achter het net.

Lees verder via platform31.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *