12:47
19 augustus 2022

Babbeltrucs……door Bennie Beuvink

Babbeltrucs……door Bennie Beuvink

Geschreven door Bennie Beuvink

Beste lezers van VL nieuws..

Waar ben u nu in terecht gekomen? Laat het plaatje op je in werken.

Is André van Duin nu bij de politie? En als iemand kan babbelen dan is hij het wel. Ik zal u uit de droom helpen. We zijn in Enschede verpleegtehuis de Posten en studenten hebben na plusminus 20 weken een veiligheidsprobleem onderzocht. Uit de kranten en ook op verzoek van de politie in Enschede hebben ze onderzocht of er mogelijkheden zijn om de oudere mensen in verpleegtehuizen te beschermen tegen babbeltrucs.

Haast iedereen krijgt “ haatgevoelens” als oudere mensen op deze manier geld of sieraden kwijt raken zeker als ze in een verpleegtehuis zijn.

De vier dames, tweedejaars , IVK studie aan Saxion te Enschede hebben zich verbonden met deze opdracht en op het plaatje of Linkedlin kun je lezen wie deze dames zijn.

Ze werden uiteindelijk met open armen ontvangen in het verpleegtehuis de Posten en werden bijgestaan door de wijkagent en operationeel expert wijk van de plaatselijke politie.

Doel: We willen met elkaar voorkomen dat de ouderen slachtoffer worden. Het is mooi als je met conclusies of aanbevelingen komt echter het ter plaatse uitproberen voor de doelgroep is heel andere koek.

En toch hebben ze dit met elkaar gedaan. Gelukkig mocht ik er bij zijn mogelijk ook vanwege mijn leeftijd en het feit dat ik de toekomst slachtoffer kan worden.

Op de foto zie je van Duin in uniform die in een filmpje de ouderen mensen in Nederland toespreekt om niet iedereen binnen te laten. Op deze manier kun je ook niet in de babbeltruc trappen. De slogan; niet verwacht is verdacht dus de deur niet open doen kwam vaak naar voren. De studenten hebben behalve het filmpje een situatie bij de deur nagespeeld of enkele vragen gesteld

As begeleider van deze studenten viel mij op met hoeveel passie ze aan het werk waren en hoeveel instellingen ons met plezier ontvangen hebben. In de verpleging wordt goed werk verzet. Je wilt niet dat kwetsbare oudere mensen ongewild slachtoffer worden.

Ook de wijkpolitie heeft in deze tijd er baat bij dat we met z’n allen een probleem onderzoeken de goede dingen blijven doen. We moeten vaak bijspringen als er ongeregeldheden zijn en de wijkagent kan niet overal tegelijk zijn.

Ik ga de aanbevelingen onder de aandacht van de andere wijkagenten brengen zodat ook andere tehuizen hun voordeel er mee kunnen doen.

In tijden van veel polarisatie en onenigheid is het goed om ook het andere werk naar voren te brengen dus vandaar dit bericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.