03:05
05 oktober 2022

Gemeente Heemskerk zet ‘dief’ in voor veiligheid

In maart 2017 gaat een mystery guest de Heemskerkse winkels af, op zoek naar onoplettende medewerkers en andere gelegenheden waar dieven dankbaar gebruik van kunnen maken. De mystery guest is een onderdeel van het project ‘Secret Scan’ van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Noord-Holland. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Heemskerk, samen met partners; politie en de winkeliersvereniging HCW0251.

Geïnteresseerde winkeliers in Heemskerk kunnen zich gratis aanmelden voor dit project. De mystery guest bezoekt de winkels, zonder zichzelf aan te kondigen en voert dan een veiligheidscheck uit. De ‘dief’ schroomt daarbij niet om daadwerkelijk spullen uit de winkel mee te nemen. Op dinsdagavond 21 maart wordt ‘de buit’ gepresenteerd aan de deelnemende winkeliers en worden praktische tips gedeeld om de winkel veiliger te maken.

RPC Noord-Holland wil winkeliers bewustmaken van het gemak waarmee dieven spullen kunnen meenemen. Kees Goedknecht van het RPC Noord-Holland: “Het is niet zo dat we koste wat het kost spullen meenemen, alleen als daar gelegenheid voor wordt geboden. Als dat het geval is reageren deelnemers vaak verbaasd. De winkeliers verwachten vaak niet dat het lukt. We bespreken de situatie en geven tips om het in de toekomst te voorkomen.” Winkeliers kunnen gratis deelnemen aan het project. Voor meer informatie en aanmelden: www.rpcnh.nl.

Bron: Heemskerk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.