06:10
20 januari 2022

G40 en G4 luiden noodklok over huisvesting kwetsbare groepen

G40 en G4 luiden noodklok over huisvesting kwetsbare groepen

De huisvesting van aandachtsgroepen, mensen in een kwetsbare positie aan de onderkant van de woningmarkt, staat onder druk en de situatie is aan het verslechteren. Dit zeggen 44 Nederlandse gemeenten tegen de kabinetsformateurs. Door krapte op de woningmarkt kunnen mensen vanuit opvang of beschermd wonen niet doorstromen naar een eigen woning, of komen juist op een opvanglocatie terecht, met alle maatschappelijke en financiële effecten van dien. In de komende jaren is jaarlijks vijf miljard euro per jaar – voor gemeenten en andere betrokken partijen – nodig om die gecombineerde aanpak te kunnen realiseren.

Maarten van Ooijen, wethouder Zorg & Beschermd Wonen in Utrecht: “Iedere dag zien wij in onze steden hoe urgent deze woonproblematiek aan de onderkant van de woningmarkt is. Mensen die losgerukt van huis en haard na een scheiding en mislukte (spoed)zoektocht naar betaalbare woonruimte noodgedwongen in de daklozenopvang belanden. Het nieuwe kabinet mag straks niet wegkijken voor deze problematiek – de financiële middelen zijn keihard nodig. Anders blijft het dweilen met de kraan open.”

Lees verder via sociaalweb.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen Kemna, Frank van Summeren, Murat Alkiliç, Geert van Loosdrecht en Peter van den Bogaert die start op 27 januari 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + twintig =