12:38
19 augustus 2022

Fraude-expert: Senioren, pas op, jullie zijn de volgende

ARNHEM – Fraude-expert Frans Roest verwacht dat vooral senioren de komende jaren geplukt gaan worden door oplichters. Hij zegt dat naar aanleiding van het Gelderse netwerk van oplichters dat zeker duizend slachtoffers maakte met zogenaamde beleggingen in onder andere windenergie.

In zijn boek ‘Beleggen in gebakken lucht’ voorspelde fraude-expert Frans Roest in 2009 al dat groene energie een nieuwe markt voor oplichters zou worden. Met het oprollen van het criminele netwerk rond Hollandsche Wind, weten we dat die voorspelling is uitgekomen.

Volgens Roest volgen oplichters gewoon de markt. Is groene energie de nieuwe hype, dan kun je de klok er op gelijk zetten dat oplichters er op actief zijn. ,,De markt die in de belangstelling komt van de fraudeurs, is de seniorenmarkt. In Engeland is dat nu al het geval. Door de liberalisering van de pensioenmarkt, waarschuwt de Engelse politie daar nu al voor ‘pensionfraud’. Daarbij komt dat bij ouderen momenteel het meeste geld zit, hun woning is vaak nagenoeg hypotheekvrij en de overwaarde vormt een dankbare prooi voor beleggingsfraudeurs. Ik verwacht dat ouderen de komende jaren op allerlei manieren benaderd zullen worden. Mijn vrees is dat een hoop senioren geplukt gaan worden.”

Lees verder via Gelderlander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.