10:26
20 juni 2021

FIOD houdt twee verdachten aan in witwasonderzoek

FIOD houdt twee verdachten aan in witwasonderzoek

De FIOD heeft afgelopen dinsdag een 35-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden op verdenking van het witwassen van meer dan 300.000 euro. Het vermoeden is dat zij dit deden door gebruikmaking van een autoverhuurbedrijf uit de omgeving van Rotterdam. De man en de vrouw worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek startte naar aanleiding van informatie dat de 35-jarige man auto’s kocht en die contant betaalde, terwijl de man niet over legale inkomsten beschikte waar deze contante uitgaven door te verklaren waren. Het nadere onderzoek wees uit dat de verdachte betrokken lijkt te zijn bij een tweetal bedrijven waar de vrouwelijke verdachte bestuurder van is. Één van de bedrijven was een autoverhuurbedrijf, waarmee vermoedelijk wordt witgewassen. Op rekeningen van dit bedrijf en van de man zijn veel contante stortingen te zien.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 1 =