12:11
03 oktober 2022

Fietsdiefstal: Samen aanpakken

Centrum Fietsdiefstal is een samenwerking aangegaan met AFAC Nederland. AFAC Nederland verwerkt fietsen voor gemeenten die geen eigen AFAC en/of fietsdepot hebben. Het gaat om fietsen die door gemeenten zijn verwijderd of door de politie in beslag zijn genomen.

Doel van deze samenwerking is om tot een uniforme aanpak te komen over de afhandeling van fietsen. In de praktijk bestaat er veel onduidelijkheid over hoe met deze fietsen om te gaan. Daar wil Centrum Fietsdiefstal verandering in brengen.

AFAC Nederland beaamt dit. Ze komen erg vaak fietsen tegen waar niemand raad mee weet. Ook staan de fietsen op politiebureaus en bij gemeenten vaak in de weg. Door middel van duidelijke procedures en kortere lijnen is AFAC Nederland in staat deze zaken op te lossen.

Door de invoer van een transparante uniforme werkwijze weet iedereen wat te doen met een gevonden of verloren fiets. Moet deze terug naar de eigenaar, verzekeraar of betreft het een (gestolen) fiets, zonder bijvoorbeeld een framenummer, en moet deze vernietigd worden. Allemaal zaken die in de nieuwe werkwijze helder worden.

Uiteindelijk leidt deze gezamenlijke aanpak ook tot betere preventie, meer grip op fraude en minder overlast van hinderlijk gestalde fietsen.

Lees verder via Centrum Fietsdiefstal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.