08:00
17 juni 2024

Expired: Experimentpartners ‘Weer thuis in de wijk’ bekend, maatschappelijke opvang en beschermd wonen

Hoe kunnen we de doorstroom van bewoners uit de maatschappelijke opvang en beschermd wonen bevorderen? Wat betekent dat voor de samenwerking en procesregie tussen gemeenten, woningbouwcorporatie(s) en de zorgaanbieder(s)? Zijn er wel voldoende woningen in het lage huursegment? En welke voorzieningen of arrangementen zijn er nodig in de wijk? Platform31 en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg verwelkomen twaalf duo’s voor het experiment ‘Weer thuis in de wijk’. Dit experiment is onderdeel van het overkoepelende kennis- en experimentenprogramma Langer Thuis.

De vragen waarmee gemeenten, corporaties en zorgaanbieders worstelen zijn niet nieuw, maar wel steeds meer relevant vanwege de verdergaande ambulantisering en de wens tot afbouw van bedden in de GGZ. Recent onderzoek van Platform31 wees al eerder op de vele hindernissen. Ook luidden brancheorganisaties al de noodklok dat de doorstroom stokt. Er waren dan ook veel geïnteresseerden voor het experiment ‘Weer thuis in de wijk’. Uiteindelijk doen twaalf duo’s mee, bestaande uit gemeenten met corporaties en/of zorgaanbieders uit het hele land. De eerste startbijeenkomst vindt plaats in januari 2017. De deelnemende gemeenten, corporaties, en zorgaanbieders buigen zich dan over de vraag wat er nodig is en hoe ze dit kunnen realiseren.

Lees verder via Platform31 – Experimentpartners ‘Weer thuis in de wijk’ bekend, maatschappelijke opvang en beschermd wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *