02:09
27 januari 2023

Europese Unie (EU) neemt achtste sanctiepakket aan tegen Rusland

Europese Unie (EU) neemt achtste sanctiepakket aan tegen Rusland

Op 6 oktober heeft de Europese Unie (EU) nieuwe sancties tegen Rusland aangenomen. Het sanctiepakket bestaat onder andere uit aanvullende import- en exportverboden. Ook wordt een prijsplafond voor het transport van Russische olie naar derde landen mogelijk, kan de EU maatregelen treffen tegen partijen die het ontwijken van sancties vergemakkelijken, en worden nieuwe personen en entiteiten op de sanctielijst geplaatst.

EU: sancties tegen Rusland
De EU heeft nieuwe sancties tegen Rusland aangenomen. De sancties zijn ingesteld in reactie op de illegale annexatie door Rusland van Oekraïens grondgebied. De sancties blijven nodig om maximale druk uit te oefenen op Rusland, om de agressie in Oekraïne te beëindigen.

Nederland heeft actief bijgedragen aan dit sanctiepakket. Zo heeft Nederland zich in Brussel sterk gemaakt om het moeilijker te maken de sancties te omzeilen. Ook heeft Nederland zich ingezet voor het plaatsen van aanvullende personen en entiteiten op de sanctielijst en verboden op de export van goederen (zoals elektrische componenten) die kunnen bijdragen aan de militaire en technologische verbetering van Rusland of de ontwikkeling van de Russische defensie- en veiligheidssector.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *