12:49
27 november 2022

Elke arbeidsmigrant eigen kamer? Nog éven niet

Elke arbeidsmigrant eigen kamer? Nog éven niet

Elke arbeidsmigrant moet op termijn in een eigen kamer kunnen wonen, adviseert het aanjaagteam van Emile Roemer. Komt die aanbeveling in de coronacrisis nog op tijd voor de paar duizend nieuwe bedden die op stapel staan in onder meer Tilburg, Waalwijk en Zaltbommel? ,,We zijn klaar ons plan erop aan te passen.”

Arbeidsmigranten lopen extra risico op een coronabesmetting. Om dat te beperken legt een aanjaagteam onder leiding van Emile Roemer voor hun huisvesting de lat hoog. Per direct mogen hooguit twee mensen op één kamer slapen, er moet altijd 1,5 meter afstand bewaard kunnen worden. En straks moet elke arbeidsmigrant volgens Roemer zijn eigen kamer hebben.

Lees verder via bd.nl

Meer leren over gedrag, toezicht en handhaving? Volg 1 juli het HCB Online Seminar Gedrag en handhaving voor, tijdens en na een lockdown met Adriaan Denkers

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 24 september 2020 met o.a. Frank van Summeren (RONT Management Consultants). Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.