08:08
07 mei 2021

Een dag op pad met een boa: ‘Handhaven gaat altijd door’

Een dag op pad met een boa: ‘Handhaven gaat altijd door’

Op een van de koudste dagen van het jaar liep Gemeente.nu mee met buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Ron Commandeur in de gemeente Ouder-Amstel. Wie denkt dat er dan niets te handhaven valt, heeft het mis. ‘Handhaven gaat altijd door,’ aldus Commandeur.

Boa Ron Commandeur is een handhaver in hart en nieren. Hij werkte 26 jaar bij de Dienst stadstoezicht in Amsterdam en werd in 2014 gevraagd zich aan te sluiten bij Ouder-Amstel. Ook zijn vrouw, die hij leerde kennen toen ze samen toezicht hielden in Amsterdam, maakte de overstap. Nu werken ze beiden als boa in Ouder-Amstel, wel op verschillende domeinen.

Bijdrage aan veiligheid
‘Het moet in je zitten om te willen handhaven,’ zegt Commandeur. Het leuke eraan is volgens hem het buiten zijn, de afwisseling en ‘een zichtbare bijdrage leveren aan veiligheid en gezondheid in een gemeente’. Hij is gemeentesurveillant, handhaver Milieu, welzijn en infrastructuur én boa. ‘Het maakt niet uit hoe ze me noemen. Het gaat om integrale controle zoals het bedoeld is.’ Zijn specialisaties zijn fiscaliteit, de Wegenverkeerswet, milieu en bestuursrecht. Dat houdt onder meer in, zoals we ook deze dag met eigen ogen zien, het bekeuren van overtredingen zoals te lang parkeren in de blauwe zone, het dumpen van vuilnis en het rijden met een auto over de busbaan.

Lees verder via gemeente.nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − twaalf =