09:31
25 februari 2024

Duurzaam ontwikkelen is meer dan klimaat

Duurzaam ontwikkelen is meer dan klimaat

Partijen beter laten samenwerken in het ruimtelijk domein is een groot deel van mijn broodwinning. Als ik dat uitleg, krijg ik vaak te horen dat ik nog voor jaren werk zal hebben. Dat verbaast me. Het ligt toch voor de hand dat als je iets voor elkaar wilt krijgen in een gebied, je altijd anderen nodig hebt.

Neem enkele van de zogenoemde grote maatschappelijke opgaven: de energietransitie en de klimaatadaptatie. Rond deze opgaven organiseert zich een grote diversiteit aan mensen: ambtenaren, politici, adviseurs en betrokken burgers. De mate van institutionalisering neemt snel toe en voor je het goed en wel beseft, heb je een eigen wereld gecreëerd, die met de ‘allerbelangrijkste’ opgave uit deze tijd bezig is.

Lees verder via romagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *