06:17
18 augustus 2022

Douane: verbreding en versterking anti-corruptiebeleid noodzakelijk en urgent

Douane: verbreding en versterking anti-corruptiebeleid noodzakelijk en urgent

Criminelen passen hun manier van werken razendsnel en voortdurend aan terwijl de Douane daar nog niet voldoende op ingericht is. Daarom is een versterking en verbreding van de anti-corruptie aanpak van de Douane noodzakelijk en urgent.

Dat concludeert de Douane naar aanleiding van de resultaten van het KPMG-onderzoek ‘De beheersing van corruptierisico’s door de Douane in de Rotterdamse haven’.

Het onderzoek dat de Douane zelf heeft laten uitvoeren, is donderdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Kennis delen over werkwijze criminelen wordt dagelijks werk Douane
Het KPMG-onderzoek is bedoeld om antwoorden te vinden op de vraag hoe Douane moet omgaan met een omgeving waar criminaliteit toeneemt. “Een van de leerpunten is dat de werkwijze van criminelen divers is en steeds verandert”, zegt Nanette van Schelven, directeur-generaal Douane. “Daar moeten wij sneller op in spelen om actuele corruptierisico’s te ondervangen en daardoor ook onze medewerkers beter te beschermen. Het delen van kennis, expertise en ervaringen met criminaliteit moet onderdeel zijn van onze dagelijkse praktijk. Dit betekent dat er voor de Douane werk aan de winkel is. Daar gaan we mee aan de slag.”

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.