08:24
08 december 2021

Doelbinding is essentieel binnen de AVG

Doelbinding is essentieel binnen de AVG

Business intelligence, AVG en doelbinding zijn meestal niet in strijd met elkaar

Business intelligence (BI) wordt in de regel ingezet om over de schotten van specifieke applicaties en bronsystemen heen te kunnen kijken: om op een hoger abstractieniveau naar bestaande data te kijken.

De bron- of oorspronkelijke data die hiervoor gebruikt worden zijn met een specifiek doel verzameld, bijvoorbeeld in verband met de behandeling van een patiënt of vanwege de financiering van de zorg. Dit is met name van belang binnen de zorg. Daar zijn de meeste gegevens immers gevoelig, zoals de diagnose en wat de patiënt nog wel en niet kan. Medische gegevens zijn bijzondere persoonsgegevens waardoor organisaties deze gegevens alleen mogen gebruiken als aan bijzondere voorwaarden wordt voldaan.

Lees verder via agconnect.nl

Meer leren over de AVG als basisschool, kinderopvangondernemer of kindcentrum? Kom 14 juni naar het Nieuwspoort Seminar ‘AVG-Proof in 10 kwartier’ met Ina Brouwer en Marius van Rijswijk.

Meer leren over Digitale Transformatie waaronder de AVG? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘De Juridische Overheid 2018’ die start op 21 september in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =