09:53
13 augustus 2022

DNA-matches in onderzoek rond Operatie Alfa

DNA-matches in onderzoek rond Operatie Alfa

Tijdens een zogeheten pro-formazitting kwam het Openbaar Ministerie donderdag met nieuwe, harde feiten in het grote onderzoek rond Operatie Alfa. Zo zijn uit sporenonderzoek door het NFI meerdere DNA-matches naar voren gekomen, die de verdenkingen richting leden van de organisatie alleen maar groter hebben gemaakt. De feiten verstevigen volgens de officieren van justitie de conclusie dat leden van de organisatie met grote vanzelfsprekendheid en intensiteit ernstige misdrijven pleegden: “Het gebrek aan maatschappelijk normbesef komt hierdoor nog prominenter naar voren.”

Op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss werden in november 2019 flinke hoeveelheden geld, drugs en wapens gevonden. Specialisten van Defensie vonden in een bosgebied bij het kamp meerdere verborgen ruimtes in de grond. In die ruimtes werden grote hoeveelheden drugs en een arsenaal aan zware wapens gevonden, waaronder acht kalasjnikovs. Tijdens de doorzoeking werd ook een grote hoeveelheid munitie gevonden, net als meerdere patroonhouders.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.