09:09
04 oktober 2022

‘Dirty Harry’ lost het boerenprotest niet op

‘Dirty Harry’ lost het boerenprotest niet op

Natuurlijk kan de politie harder optreden tegen de boeren. Maar dat zou de problemen van de politiek alleen maar groter maken. De-escalatie blijft nodig, schrijft politieonderzoeker Bob Hoogenboom.

Op de dag van de boerendemonstratie in Stroe, vorige week, twitterde de Nationale Politie: „Het uitgangspunt is en blijft: tractoren niet op de snelweg. We treden op waar dat kan, maar zijn realistisch. Veiligheid op de wegen staat voorop, zowel voor medeweggebruikers als collega’s. Daar richten we ons nu op.”

En afgelopen dinsdag trok de politie zich terug toen boeren door een politieblokkade braken bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD). Volgens de politie was de situatie zo onveilig voor agenten, dat ze niet direct konden ingrijpen: „Er is op dat moment gekozen voor de eigen veiligheid”.

Lees verder via nrc.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.