03:57
17 mei 2022

Diemen pakt criminaliteit aan met Scheerlicht

Diemen pakt criminaliteit aan met Scheerlicht

Diemen probeert woningnood en ondermijnende criminaliteit aan te pakken met het project Scheerlicht. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de gemeente met gerichte adrescontroles stuitte op 26 gevallen van illegale onderhuur, acht gevallen van uitkeringsfraude en twee gevallen van mensenhandel.

Blijven investeren
Woningnood en liquidaties waren reden voor Diemen om met een multidisciplinair fraudeteam de ondermijnende criminaliteit te lijf te gaan. ‘Vanwege liquidaties wisten we dat er wat speelde in Diemen-Noord, dus voor de pilot kozen we daar 80 adressen’, verklaart burgemeester Erik Boog (D66). De pilot is inmiddels afgelopen, maar in het coalitieakkoord van Diemen staat: ‘We blijven investeren in Operatie Scheerlicht.’

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren uw lokaal veiligheidsbeleid scherp te stellen? Kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ die start op 10 oktober in Den Haag met prof. dr. Ira Helsloot, prof. dr. Hans Boutellier, Dr. Elke Devroe, Dr. Marc Schuilenburg, Dr. Ronald van Steden en hoofdcommissaris van Politie Gent, Steven De Smet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.