10:38
25 juli 2021

De steward: handhaver, visitekaartje en pispaal tegelijk

De steward: handhaver, visitekaartje en pispaal tegelijk

Veel betaaldvoetbalclubs kampen met een tekort aan stewards. Niet zo gek. De vergoeding is bescheiden, van de wedstrijd zien ze nauwelijks iets en altijd ligt het gevaar van een vechtpartij op de loer. Vorige week nog werd een steward bij Ajax – Heracles in de Johan Cruijff Arena gereanimeerd nadat hij was mishandeld. Wie zijn deze hoeders van de veiligheid en wat drijft hen?

‘De doelpunten zie ik pas op Studio Sport’

Naam: Jetze Meijer
Club: ADO Den Haag
Functie: supervisor Haaglandentribune
Leeftijd: 56 jaar
Baan: juridisch medewerker bij een overheidsinstelling

‘Als ik op een verjaardag vertel dat ik ­steward bij ADO Den Haag ben, kijken mensen meestal verbaasd. Ze denken dat het elke week rottigheid is. Ten onrechte. Je bent er als steward vóór de mensen, niet om ze tegen te werken. Vorig jaar kwam een jongetje huilend naar me toe. Hij was zijn vader kwijt, maar wist gelukkig nog wel zijn telefoonnummer. Ik heb ze toen weer bij elkaar gebracht. ’s Avonds werd ik door de vader gebeld. Hij zei: ik ben je ­helemaal vergeten te bedanken, bij deze nog.’ Dat zijn voor mij de ballen in de soep.

Lees verder via volkskrant.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =