04:17
30 september 2022

De politie afzeiken – Eens zal je ze misschien nodig hebben!

Er staat een politieauto half op de stoep. Geen vreemd gezicht, zeker in Amsterdam met beperkte ruimte. Er zal wel ergens heibel zijn, denk ik nog. Niet veel later komen er twee agenten aangelopen met een kop take-away koffie en een croissantje. Een jongen op een fiets schreeuwt iets naar ze over parkeren en fietst snel weg. Voor mij lopen nog twee anderen die een foto maken van de mannen in uniform en het op facebook zetten met een caption in de trant van “lekker hard aan het werk”. Jongens, Waar maken we ons in godsnaam druk om?!

Deze mannen halen inderdaad een kopje koffie. En ja, ze hebben hun auto even op de stoep staan. Voor zover wij weten zijn ze op pauze van een dubbele dienst? Misschien hebben zij wel net een agressieveling opgepakt, tasjes dieven achtervolgt of inbrekers opgespoord.

Tot mijn enorme verbazing krijgt de politie maar weinig respect. Ze worden enkel gezien als bonnenschrijvers. Bij elke parkeerboete komt er op sociale media te staan “Kut ambtenaren! Ze hebben zeker niks beters te doen” of “Ga eens boeven vangen!”. Zijn we misschien vergeten dat de politie INDERDAAD boeven vangt? Overigens, als je geen parkeerboete wilt dan moet je misschien je auto niet verkeerd parkeren, pannenkoek.. *vriend verwijderd*.

Zo maakte mijn zusje kortgeleden mee dat ze alleen thuis was en gerommel hoorde op de eerste verdieping. Gezien het tijdstip (12 uur ‘s avonds) en het feit dat ze niemand kon bereiken in de buurt besloot ze de politie te bellen. Terwijl ze gerustgesteld werd aan de telefoon waren de mannen en vrouwen in blauw binnen vijf minuten bij haar thuis. Er werd overigens niets gevonden behalve een open raam waar waarschijnlijk een nieuwsgierige poes door was geklommen. Toch zijn ze nog even gebleven, hebben zelfs thee gezet en mijn zusje wat gekalmeerd. Met de belofte het huis vanavond extra in de gaten te houden waren ze weer vertrokken en heeft de jongedame rustig kunnen slapen.

Denk hier eens over na; als er ergens geschoten wordt en mensen in paniek wegrennen. Rennen deze mannen en vrouwen er juist op af. Dus zullen we deze mensen die, voor minder dan modaal salaris, de straat op gaan om ons te beschermen alsjeblieft het daglicht gunnen. Want als zij hun eigen veiligheid op het spel zetten voor de onze, dan moeten ze toch op zijn minst een kop koffie kunnen halen?

Bron: Metro

1 comment

  • De politie afzeiken – Eens zal ze je misschien nodig hebben!

    Top geschreven? Als jullie een kleine aanpassing in bovengenoemde kop willen plaatsen: de woorden ze en je even omdraaien is het helemaal perfect ?!

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.