12:08
14 juni 2021

De dood loert in de Filipijnse drugswijken, maar één buurt biedt tegenstand

De dood loert in de Filipijnse drugswijken, maar één buurt biedt tegenstand

In de meedogenloze oorlog tegen drugs zijn in naam van president Duterte op de Filipijnen inmiddels zeker 8.600 verdachten gedood. VN-rapporteurs spraken vorige week in een snoeihard onderzoek over ‘systematische moord’. Valt er nog zonder angst te leven in de volkswijken waar drugsbendes en politie elkaar bestrijden?

Als het lawaai van de voetballende kinderen en dansende tieners is weggestorven en het geblaf van de straathonden is begonnen, beginnen de moeders en grootmoeders van Santa Ana te lopen. Gewapend met zaklantaarns en een stok tegen diezelfde honden navigeren ze door de smalle straten.

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 5 =