12:58
24 juli 2021

Ondermijning: Westland treedt 29 keer op in 2019

Ondermijning: Westland treedt 29 keer op in 2019

Afgelopen jaar zijn in Westland acht woningen waarin hennep werd geteeld, gesloten en ook twee drugslaboratoria.

Twee zogeheten outlaw motorcycle gangs, motorclubs waarvan leden een strafblad hebben, zijn uit het Westland verwijderd. Dankzij de aandacht van de politie zijn twee gokhallen van het ene op het andere moment verdwenen. En vijf keer is bij de landelijke inspectie melding gemaakt van uitbuiting van arbeidsmigranten.

Het is maar een greep uit het prestatieoverzicht aanpak ondermijning 2019 van de gemeente Westland. In totaal is 29 keer actie ondernomen in de strijd tegen de ‘criminele onderwereld’. Daaronder ook een geval van witwassen, twee gevallen van illegale huisvesting en een geval van belastingfraude.

Lees verder via wos.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 24 september 2020 met o.a. Frank van Summeren (RONT Management Consultants). Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =