07:34
19 april 2024

Daders seksuele uitbuiting vaak snel weer in de fout, ook zorgen om jonge leeftijd

Daders seksuele uitbuiting vaak snel weer in de fout, ook zorgen om jonge leeftijd

Ruim een derde van de daders van seksuele uitbuiting pleegt binnen twee jaar opnieuw een strafbaar feit. Vaak gaat het om ernstige misdrijven.

De conclusies staan in de Dadermonitor mensenhandel 2017-2021 van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Het rapport gaat in op wat daders van seksuele uitbuiting na hun straf doen.

Uit het onderzoek blijkt dat 36 procent van hen binnen twee jaar opnieuw in de fout gaat. Binnen vijf jaar gaat 58 procent van de daders weer over de schreef en binnen zeven jaar zelfs 65 procent. Dat aandeel is hoog vergeleken met daders van andere misdrijven. Van die groep gaat zo’n 26 procent binnen twee jaar weer in de fout.

Lees verder via nu.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *