11:29
18 augustus 2022

Cybersecurity heeft de toekomst

Als er iets de toekomst heeft, is het wel de beveiliging van internet. Naar schatting werken over vijf jaar miljoenen mensen aan cybersecurity en is er daarnaast nog ruimte voor miljoenen meer. Terwijl vorig jaar minder venture capital beschikbaar is gekomen, zijn de investeringen in bedrijven voor cybersecurity juist wel gestegen.

IBM, HPE, Oracle en Cisco hopen weer een beetje uit de schaduw van Apple en Google te kunnen treden dankzij de rol die ze spelen binnen cybersecurity. Hun servers en routers vormen in huizen en bedrijven de toegangspoort voor alle computers tot internet. Als ze daar een gouden sleutel voor kunnen maken, zou het heel veel ellende kunnen schelen.

Dan moeten werknemers en consumenten wel voortdurend hun computers en telefoons updaten en alles regelmatig van nieuwe wachtwoorden voorzien. Dat besef is recentelijk toegenomen door enkele forse digitale aanvallen met ‘malware’. Dubbele controle van de identiteit of authenticatie, met gezichtsherkenning, vingerafdrukken en volgens kenners straks met ogen en de hartslag, is nu al een ‘booming business’. Amerikaanse bedrijven als Okta, Simplified en SailPoint Technologies zijn bijvoorbeeld druk in deze hoek.

Lees verder via het AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.