09:04
03 oktober 2022

‘Cybercrime hoort in ieder integraal veiligheidsplan’

‘Cybercrime hoort in ieder integraal veiligheidsplan’

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) vraagt aandacht voor de preventie van cybercriminaliteit. Gemeenten zouden hier nog niet actief genoeg mee bezig zijn. Daarom komt de organisatie nu met een ‘snackbox’ met allerlei hulpmiddelen voor een digitaal weerbare gemeente.

Het CCV pleit ervoor dat digitale veiligheid een van de prioriteiten moet zijn in de integrale veiligheidsplannen. ‘Criminelen hebben de digitale weg inmiddels gevonden. Het is zaak dat we hier als overheid niet in achterblijven.’ De organisatie ontwikkelde daarom de Cybersnackbox, die gemeenten binnenkort ontvangen. De snackbox richt zich met name op interventies bij cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit.

Lees verder via gemeente.nu

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder, prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Hans Moors.

Meer leren over de integrale aanpak van stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.