10:28
25 maart 2023

Crisisteams in plaats van agenten: zo wil San Diego politiegeweld jegens verwarde mensen uitbannen

Crisisteams in plaats van agenten: zo wil San Diego politiegeweld jegens verwarde mensen uitbannen

Van alle mensen die in de VS jaarlijks door politiekogels om het leven komen, heeft één op de vijf psychische problemen. In de Californische stad San Diego gaan nu ongewapende behandelteams op pad om mensen in crisis te helpen, zonder tussenkomst van de politie.

Even na negenen ’s ochtends meldt een team van drie behandelaars zich bij hun uitvalsbasis, een callcenter in een onopvallende winkelgalerij. Ze vertrokken iets meer dan een uur geleden naar een persoon met psychische problemen en bespreken nu kort wat ze aantroffen. Op een groot whiteboard aan de muur worden snel wat details toegevoegd over de cliënt en eventuele nazorg. “Dit was iemand die we al eerder hadden gezien”, vertelt psycholoog Adele Jones, die vanwege privacyoverwegingen verder niks over de casus mag zeggen. “Veel problemen zijn niet in een bezoekje opgelost.”

Lees verder via trouw.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren en reflecteren van oa lector Remco Spithoven als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Verder met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder, Hans Moors en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *