03:45
30 juni 2022

Crisisteams in plaats van agenten: zo wil San Diego politiegeweld jegens verwarde mensen uitbannen

Crisisteams in plaats van agenten: zo wil San Diego politiegeweld jegens verwarde mensen uitbannen

Van alle mensen die in de VS jaarlijks door politiekogels om het leven komen, heeft één op de vijf psychische problemen. In de Californische stad San Diego gaan nu ongewapende behandelteams op pad om mensen in crisis te helpen, zonder tussenkomst van de politie.

Even na negenen ’s ochtends meldt een team van drie behandelaars zich bij hun uitvalsbasis, een callcenter in een onopvallende winkelgalerij. Ze vertrokken iets meer dan een uur geleden naar een persoon met psychische problemen en bespreken nu kort wat ze aantroffen. Op een groot whiteboard aan de muur worden snel wat details toegevoegd over de cliënt en eventuele nazorg. “Dit was iemand die we al eerder hadden gezien”, vertelt psycholoog Adele Jones, die vanwege privacyoverwegingen verder niks over de casus mag zeggen. “Veel problemen zijn niet in een bezoekje opgelost.”

Lees verder via trouw.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.