09:08
23 mei 2022

‘Kwetsbare jeugd vatbaar voor extremisme’

‘Kwetsbare jeugd vatbaar voor extremisme’

Kwetsbare jongeren kunnen snel radicaliseren in besloten online chatgroepen die rechts-extremistisch geweld verheerlijken. Dat maakt een aanslag uit rechts-extremistische kring voorstelbaar, schrijft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in zijn jaarverslag.

De AIVD kreeg in 2021 beter zicht op ‘accelerationisten’: een nieuwe generatie jonge rechts-extremisten die in online groepen terroristisch geweld verheerlijken. Deze extremisten verwachten in de toekomst een rassenoorlog in Nederland, die de kans biedt een etnisch witte staat te stichten. De AIVD denkt dat het gaat om enkele honderden jonge mannen van 15 tot 30 jaar.

Lees verder via nji.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.