07:24
12 juni 2021

Consultatie Omgevingsregeling van start

Consultatie Omgevingsregeling van start

Van 1 februari tot en met 8 maart 2019 is de Omgevingsregeling in consultatie. Iedereen die dat wil kan in deze periode reageren op het ontwerp van de regeling.

De Omgevingsregeling is de ministeriële regeling bij de Omgevingswet. De regeling is bedoeld voor alle partijen die actief zijn in de fysieke leefomgeving: burgers, bedrijven en overheden.

De Omgevingsregeling bundelt en harmoniseert de regels uit ongeveer 75 bestaande ministeriële regelingen. De Omgevingsregeling bouwt voort op de systematiek van de Omgevingswet en de basisbesluiten. Hiermee draagt de regeling veel bij aan de inzichtelijkheid, voorspelbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het omgevingsrecht.

Lees verder via aandeslagmetdeomgevingswet.nl

Meer leren van Olaf Kwast (Wetgevingswerken) als overheidsjurist over de Omgevingswet en over andere actuele wetten? Kom vanaf 3 april naar de HCB seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’. Verder met o.a. Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan) over Openbare Orderecht en Jolize Lautenbach (NautaDutilh) over de Digitale Transformatie van het openbaar bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + twintig =