06:10
26 mei 2022

Column Kapot door een Alcoholslot – De voor en de nadelen.. Drankrijders niet gevoelig voor straf

Als ik moet autorijden zorg ik dat ik niet te diep in het glaasje kijk. Helaas heb ik geen BOB die ik tevoorschijn kan toveren dus ben ik altijd de pineut. Ik ken een paar mensen die aangeschoten in de auto stappen en zelfs met kinderen erin. Hoe vaak lees je niet in de krant dat  middels  veelvuldig gebruik van alcohol ze tijdens het autorijden verkeersongelukken veroorzaken. De organisatie Veilig Verkeer spreekt zelfs al van een schatting van een kwart van alle verkeersdoden. Een slot in de auto dat voorkomt dat een drankrijder opnieuw onder invloed achter het stuur kruipt. Wie kan daar nou tegen zijn? Een keur aan instanties dacht mee over de ideale vormgeving van het alcoholslot programma, met als resultaat dé perfecte maatregel. Op papier dan, volgens de deelnemers schiet het programma zijn doel voorbij. Een alcoholslot is volgens de onderzoekers wel een goed middel om te voorkomen dat mensen dronken de weg opgaan, maar die maatregel wordt niet meer opgelegd.
Het innemen van het rijbewijs van dronken automobilisten heeft nauwelijks effect. Zware drinkers zijn niet gevoelig voor traditionele straffen en blijven gewoon doorrijden als ze geen rijbewijs meer hebben, blijkt uit een rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Jammer dat ik altijd het laatste woord wil hebben. Als je niet drinkt voordat je gaat autorijden heb je deze problemen niet.
Het is misschien een open deur maar: ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is’

Margareth Weijers

http://tips-tricks-tools.blogspot.nl/
vl-nieuws.nl

Lees verder via :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.