08:30
26 juli 2021

Celstraffen geëist tegen No Surrender leden voor afpersing en zware mishandeling

Celstraffen geëist tegen No Surrender leden voor afpersing en zware mishandeling

De officieren van justitie hebben op zitting langdurige gevangenisstraffen van 30 maanden tot 8 jaar geëist tegen verdachten in een afpersings- en mishandelingsonderzoek met No Surrender leden.

Bad standings en de verdachten
De strafzaak genaamd Turgon draait om een tweetal grove en gewelddadige Bad Standings tegen twee ex-leden van No Surrender. Een Bad Standing betekent veelal dat een lid oneervol uit de club wordt gezet, hetgeen in de praktijk ook vaak gepaard gaat met geweld, afpersing en gedwongen betaling. In deze zaak zien we dat ook terug. Een van de slachtoffers is hardhandig mishandeld en bedreigd, waarbij hij meermalen met kracht is geslagen op het hoofd en geschopt tegen het lichaam. Verder werd volgens het slachtoffer, door zijn belagers gedreigd om zijn tattoo van No Surrender op zijn buik weg te branden met een strijkijzer en zijn vingers af te knippen of hem te doden als hij niet met geld over de brug zou komen.

De officieren van justitie vervolgen 7 verdachten (6 mannen en een vrouw) voor onder andere afpersing, zware mishandeling en wederechtelijke vrijheidsberoving. De verdachten vervulden verschillende rollen en werkten in een wisselende samenstelling met elkaar.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + drie =