04:17
19 augustus 2022

Cannabis is nieuwe goudmijn voor kassenbouwers

Havecon bouwt kassen voor tomaten- en paprikatelers en voor groenteveredelaars. Sinds kort heeft het familiebedrijf uit Bleiswijk er een doelgroep bij: cannabistelers. In Canada en de Verenigde Staten is veel geld beschikbaar voor de productie van medicinale wiet. Investeerders willen de cannabis laten kweken in speciaal daarvoor ontworpen Nederlandse kassen en kloppen bij Havecon aan. Directeur en grootaandeelhouder Henk Verbakel bekent dat hij wel moest wennen aan het idee om met wietproducenten in zee te gaan. ‘In 2016 riep ik nog dat ik niet in die handel wilde, maar ik heb mijn mening inmiddels bijgesteld. Toen ik in gesprek raakte, bleek het om gewone, beursgenoteerde bedrijven te gaan die veel geld in de projecten willen steken.’

Lees verder via het FD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.