08:58
25 maart 2023

Cameratoezicht : 8 Trends in intelligente toepassingen

De publieke ruimte hangt vol met camera’s. Om cameratoezicht effectiever te laten zijn, wordt voortdurend gezocht naar intelligentere toepassingen van camera’s. Bart Custers zet 8 trends in intelligent cameratoezicht op een rij, die variëren van gezichtsherkenning tot remote sensing.

De grote aantallen camera’s in de openbare ruimte en elders staan doorgaans 24/7 te draaien en leveren daarmee enorme hoeveelheden data. De opslag daarvan is niet echt een probleem, maar wel de verwerking van al die beelden. Op de meeste beelden staat niets bijzonders, maar omdat het zoveel data betreft, is het zoeken naar beelden waar wel iets relevants op staat complex en tijdrovend. Vaak is het zoeken naar  de spreekwoordelijke speld in de hooiberg.

Uit eerder onderzoek blijkt dat de inzet van camera’s en andere opsporingstechnologieën die grote hoeveelheden data genereren (zoals ook aftappen en dataretentie), tot lage tevredenheid leidt onder (politie)gebruikers. Opsporingstechnologieën die voor specifiekere doelen worden gebruikt en minder data genereren leveren juist meer gebruikerstevredenheid op.

Lees verder via HetCCV – 8 Trends in intelligente toepassingen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *